Vízelemzés színskálás kézi mérőkészlet segítségével

A vízelemzéssel foglalkozó cégek szakemberei több mint 20 éve vásárolják cégünk termékeit. Jövőbe mutató elemzési megoldásokat, színskálás kézi mérőkészleteket is forgalmazunk a széles víz- és légkezelési palettánkon. A vásárlóink bíznak Nyugat-Európai gyártású termékeink tesztelt minőségében és bizonyított megbízhatóságában. Cégünk vevői különböző iparágakból származnak, mérőeszközeinket használják a medence-, környezet- és ipari vízelemzésben is. Erősségeink a nagy fokú rugalmasság, a kiváló minőség, és a magas Magyarországi készlet bázis. Jól felkészültek vagyunk a legmagasabb igényeket is kielégítő műszerek, tesztkészletek és reagensek szállítására. A Bisnode Platina tanúsítvány által bizonyítottan a Magyarországi 0,5% legmegbízhatóbb cégei közé tartozunk.

A vízminőség központi paramétereinek folyamatos és megbízható monitorozása a vízkezelésben éppúgy nélkülözhetetlen, mint az ipari vízhasználatban vagy az ivóvízellátásban. Ezeken a területeken nélkülözhetetlenek a mért értékek meghatározására alkalmas precíziós eszközök, mint a teljes keménység, karbonát keménység, maradék keménység, EDTA, szilikát, klór, vas stb. mennyiség visszajelzésére képes mérőszettek, és jelentősen hozzájárulnak a víz hatékony és biztonságos felhasználásához.

A CALDUR® tesztkészletek

A CALDUR® színskálás kézi mérőkészletek a víz komponenseinek kézi meghatározásához alkalmazhatóak. A maradék keménység, a teljes keménység, a klórtartalom és a vaskoncentráció ellenőrzésére szolgáló számos szabványos gyorsteszt mellett a CALDUR® termékcsalád számos olyan tesztkészletet is tartalmaz, amelyek különleges alkalmazásokhoz szükségesek. A CALDUR® sorozat minden termékére különösen jellemző a könnyű kezelhetőség és a pontos mérési értékek meghatározása.

A limit módszer

A határérték módszeren alapuló tesztkészletek nagyon egyszerű és gyors víztartalom meghatározását teszik lehetővé. A teljes keménység és a karbonátkeménység vízkomponensként kerül kimutatásra. Egy csepp indikátor hozzáadásával megállapítható, hogy a víz keménysége a határérték felett van-e vagy alatta. A meghatározás közvetlenül az indikátor hozzáadása és egyenletes bekeverése után, rázatással, várakozás nélkül történik. Az indikátor megfelelő megválasztása határozza meg azt a határértéket, amelyre a mintavizet vizsgálni kell.

Titrálási módszer

A titrálási módszerrel az indikátort cseppenként adagoljuk a mért mintához. A mért értéket úgy határozzuk meg, hogy egyszerűen megszámoljuk a cseppeket, amíg a szín megváltozik. A mért érték meghatározása néhány percet vesz igénybe. A lehetséges elemzések száma a meghatározandó értéktől függ. A határérték módszeren alapuló tesztkészletekhez hasonlóan a titrálási módszeren alapuló tesztkészleteket is jellemzően °dH mértékegységben értékesítjük.

Kolorimetriás módszer

A kolorimetriás tesztkészletekben a reagenst a vízmintához adják. A reakcióidő letelte után a mérési eredményt egy hat színmezőből álló színtáblázattal való összehasonlítással határozzuk meg. Ehhez helyezze a kémcsövet a megfelelő fehér részbe a színmezők közepén. Felülről hasonlítsa össze a minta színét a minták szomszédos színével.

A CALDUR sorozat összes termékét könnyű kezelhetőség és precíz mérési értékek meghatározás jellemzi.